A vaníliás, körtés muffinnak képtelenség ellenállni, és még a piskótánál is puhább.
Itt a friss, vitaminban gazdag körte, ami önmagában nyersen, salátákban és süteményekben is mindig sikert arat. Dobd fel vele a legegyszerűbb vaníliás muffint! A fahéj nem csak az almához illik, a körte is finomabb lesz tőle. A lédús gyümölcs jót tesz a süti állagának, hisz puhább lesz tőle.
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db körte
2 dl joghurt
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
Egy muffinformát bélelj ki papírokkal, vagy kend ki olvasztott vajjal a mélyedéseket egy ecset segítségével. A muffinformákba kanalazz a tésztából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffinok sütés közben tovább nőnek.
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg liszt10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db körte
2 dl joghurt
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A körtét mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, locsold meg a citromlével, és szórd meg fahéjjal. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a kétféle cukrot és a vajat. Egyesével keverd bele a tojásokat, és tedd hozzá a joghurtot. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és habverővel dolgozd egyneművé a tésztát. Óvatosan rakd bele a felkockázott gyümölcsöt.Egy muffinformát bélelj ki papírokkal, vagy kend ki olvasztott vajjal a mélyedéseket egy ecset segítségével. A muffinformákba kanalazz a tésztából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffinok sütés közben tovább nőnek.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt, majd a formában hagyd kihűlni a sütiket.
0 Megjegyzések