Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Vaníliás, körtés muffin: percek alatt összeállítod a tésztát

A vaníliás, körtés muffinnak képtelenség ellenállni, és még a piskótánál is puhább.
Itt a friss, vitaminban gazdag körte, ami önmagában nyersen, salátákban és süteményekben is mindig sikert arat. Dobd fel vele a legegyszerűbb vaníliás muffint! A fahéj nem csak az almához illik, a körte is finomabb lesz tőle. A lédús gyümölcs jót tesz a süti állagának, hisz puhább lesz tőle.

Hozzávalók 12 darabhoz:

    25 dkg liszt
    10 dkg cukor
    10 dkg vaj
    2 db körte
    2 dl joghurt
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 mokkáskanál fahéj
    1 csipet só
    1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A körtét mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, locsold meg a citromlével, és szórd meg fahéjjal. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a kétféle cukrot és a vajat. Egyesével keverd bele a tojásokat, és tedd hozzá a joghurtot. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és habverővel dolgozd egyneművé a tésztát. Óvatosan rakd bele a felkockázott gyümölcsöt.

Egy muffinformát bélelj ki papírokkal, vagy kend ki olvasztott vajjal a mélyedéseket egy ecset segítségével. A muffinformákba kanalazz a tésztából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffinok sütés közben tovább nőnek.

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt, majd a formában hagyd kihűlni a sütiket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések