Próbáltad már? A tortellini nem csak főételként kitűnő, a zamatos paradicsomleves még laktatóbbá és jobbá válik tőle.
Ha szereted a mediterrán ízvilágot, a paradicsomlevest is próbáld ki teljesen olaszosan! Friss zöldfűszerekkel, tortellinivel kiváló és laktató étel, ami után elég egy könnyű második. A bolti tészta tökéletes hozzá, de akár saját kezűleg is elkészítheted. Húsleves híján használj leveskockát! Ha több napra készíted a levest, főzd hozzá külön a betétet, és csak tálaláskor rakd a tányérba.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg paradicsomsűrítmény
20 dkg tortellini
3 bögre húsleves
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál liszt
1 teáskanál oregánó
bors
só
20 dkg tortellini
3 bögre húsleves
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál liszt
1 teáskanál oregánó
bors
só
Elkészítés:
Forrósítsd fel az olívaolajat egy lábosban, és rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és gyakran kevergetve süsd addig, amíg üvegessé válnak. Sózd, borsozd, szórd hozzá a lisztet, és kavard addig, amíg elkezd barnulni. Ez körülbelül egy perc.
Engedd fel a paradicsomszósszal és a húslevessel, majd dobd hozzá a bazsalikomot és az oregánót. Főzd 10 percig, amikor már sű
Engedd fel a paradicsomszósszal és a húslevessel, majd dobd hozzá a bazsalikomot és az oregánót. Főzd 10 percig, amikor már sű
0 Megjegyzések