Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Régimódi fahéjas almakarika palacsintabundában sütve: mérd ki bögrével a tészta hozzávalóit

Rajongsz az almáért és a palacsintáért is? Bújtasd édes, illatos tésztába az egészséges gyümölcsöt!
Ősszel már jólesnek a meleg desszertek. A fahéjas palacsintabundában sült almakarikákért már nagyanyáink is odavoltak. Ismerheted bundás almaként vagy almapalacsintaként is. Az biztos, hogy könnyű rákapni a gyorsan összedobható, mennyei édességre. Hétvégén kiváló desszert, hétköznapokon pedig akár vacsora is lehet. A hozzávalókat bögrével pikk-pakk kimérheted.

Hozzávalók:

    3 db alma
    2 bögre liszt
    1 bögre tej
    2 db tojás
    1 evőkanál cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál citromlé
    1 csipet só
    szénsavas víz
    olaj a sütéshez
 

Recept idők

Az almákat hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és karikázd fel egy centi vastagon. Locsold meg a citrom levével, hogy a gyümölcs ne barnuljon be. A tésztához keverd össze a lisztet, a fahéjat, a cukrot, a tejet és a tojást, majd dobd hozzá a sót. Viszonylag sűrű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, hígítsd szénsavas vízzel.

Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, és süsd meg a szeleteket körülbelül nyolc perc alatt. Közben forgasd át a gyümölcsöt, hogy a bunda egyformán piruljon. Amikor minden oldala szép aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le. Fahéjas, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések