Rajongsz az almáért és a palacsintáért is? Bújtasd édes, illatos tésztába az egészséges gyümölcsöt!
Ősszel már jólesnek a meleg desszertek. A fahéjas palacsintabundában sült almakarikákért már nagyanyáink is odavoltak. Ismerheted bundás almaként vagy almapalacsintaként is. Az biztos, hogy könnyű rákapni a gyorsan összedobható, mennyei édességre. Hétvégén kiváló desszert, hétköznapokon pedig akár vacsora is lehet. A hozzávalókat bögrével pikk-pakk kimérheted.
Hozzávalók:
3 db alma
2 bögre liszt
1 bögre tej
2 db tojás
1 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
szénsavas víz
olaj a sütéshez
2 bögre liszt
1 bögre tej
2 db tojás
1 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
szénsavas víz
olaj a sütéshez
Recept idők
Az almákat hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és karikázd fel egy centi vastagon. Locsold meg a citrom levével, hogy a gyümölcs ne barnuljon be. A tésztához keverd össze a lisztet, a fahéjat, a cukrot, a tejet és a tojást, majd dobd hozzá a sót. Viszonylag sűrű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, hígítsd szénsavas vízzel.
Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, és süsd meg a szeleteket körülbelül nyolc perc alatt. Közben forgasd át a gyümölcsöt, hogy a bunda egyformán piruljon. Amikor minden oldala szép aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le. Fahéjas, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.
Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, és süsd meg a szeleteket körülbelül nyolc perc alatt. Közben forgasd át a gyümölcsöt, hogy a bunda egyformán piruljon. Amikor minden oldala szép aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le. Fahéjas, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések