Ráérős napokon még finomabbá, laktatóbbá teheted a tükörtojást, ha leveles tésztában sütöd meg.
Alkoss ismét valami igazán finomat leveles tésztából! Hétvégén, amikor kicsit több idő jut a reggelikészítésre, a leveles tésztában sült tükörtojásnak nagy sikere lehet. A bombasztikus, ám egyszerű étel jól eltelít. A tojást igény szerint feldobhatod még sonkával, baconnel, különféle zöldségekkel, sajttal.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 db tojás
2 db paradicsom
6 teáskanál tejföl
só
bors
rukkola
1 db tojás
6 db tojás
2 db paradicsom
6 teáskanál tejföl
só
bors
rukkola
1 db tojás
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a leveles tésztát hagyd kiengedni szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki. Vágd fel egyenlő nagyságú négyzetekre, villával szurkáld meg több helyen, hogy sütés közben a tészta ne púposodjon fel. Sorakoztasd a négyzeteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tészta széleit kend meg egy felvert tojással, a belsejét tejföllel, és rakd rá a paradicsomszeleteket.
Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 10-15 percig. Ha a tészta megemelkedik, és pirulni kezd, üsd rá a tojásokat, sózd, borsozd. Told vissza a sütőbe, és süsd még öt percig. Amikor a tojás remegősre szilárdul, vedd ki, majd szórd meg rukkolával, és rögtön tálalhatod is.
Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 10-15 percig. Ha a tészta megemelkedik, és pirulni kezd, üsd rá a tojásokat, sózd, borsozd. Told vissza a sütőbe, és süsd még öt percig. Amikor a tojás remegősre szilárdul, vedd ki, majd szórd meg rukkolával, és rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések