Extra sajtos és nagyon finom! A karfiolos Mac’n’ Cheese az új kedvenceddé válik.
A sült karfiol és az amerikai sajtos tészta külön-külön is finom, hát még együtt! Ám a rakott étel a fűszeres, sajtkrémes besameltől válik még jobbá. A karfiol és a tészta körülbelül ugyanannyi idő alatt puhul meg, így akár egy edényben is megfőzheted. A tetejére kétféle sajtot is reszelhetsz.
15 dkg sajt
10 dkg krémsajt
5 dl tej
1 fej karfiol
2 teáskanál liszt
2 teáskanál vaj
só
bors
szerecsendió
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, rakd hozzá a krémsajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd hat-nyolc percig, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha pudingszerű az állaga.
Egy tepsit kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt, és öntsd rá a sajtos keveréket. Szórd meg a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
Hozzávalók:
50 dkg tészta15 dkg sajt
10 dkg krémsajt
5 dl tej
1 fej karfiol
2 teáskanál liszt
2 teáskanál vaj
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd 10-12 percig, vagy amíg puha nem lesz. A tésztát is főzd ki sós vízben a csomagoláson található leírás szerint. Körülbelül nyolc-tíz perc alatt éri el a fogkemény állagot. Amikor már nem túl puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le.A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, rakd hozzá a krémsajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd hat-nyolc percig, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha pudingszerű az állaga.
Egy tepsit kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt, és öntsd rá a sajtos keveréket. Szórd meg a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések