Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Puha, spenóttal, ricottával töltött palacsinta: gluténmentesen is nagyon finom

A palacsinta nem csak édes töltelékkel csábító, spenóttal, ricottával is csodás. Ezt ráadásul gluténérzékenyek is megehetik.
Az olaszoknál legalább olyan kedvelt a spenótos, ricottás palacsinta, mint nálunk a túrós. Az ízes töltelék a mascarponétól finom lágy lesz. Ha kerülnéd a búzalisztet, akkor is tökéletes ez a verzió, hisz a tésztába rizs- vagy zabpehelylisztet is keverhetsz. Frissen a legfinomabb. Ha marad belőle, akkor fogyasztás előtt mindenképpen frissítsd fel a sütőben vagy a mikróban.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához
    25 dkg rizsliszt
    5 dl tej
    2 dl szénsavas ásványvíz
    1 db tojás
    1 csipet só
    2 evőkanál olaj

A töltelékhez
    30 dkg spenót
    15 dkg ricotta
    10 dkg mascarpone
    5 dkg parmezán
    2 gerezd fokhagyma
    2 ág bazsalikom
    só
    bors
    szerecsendió
    olaj

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá a lisztet, a sót, és keverd össze. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, a végén pedig az olajat. Kézi mixerrel vagy robotgéppel dolgozd simára a masszát. Pihentesd 15 percig, majd egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Süsd meg egymás után a palacsintákat.

A töltelékhez a spenótot pucold meg. Kevés olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot, és kevergetve fonnyaszd meg pár perc alatt. Húzd le a tűzről, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, tedd hozzá a mascarponét, a ricottát, és szórd meg parmezánnal. Töltsd meg a palacsintákat a spenótos keverékkel, majd tekerd fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések