A palacsinta nem csak édes töltelékkel csábító, spenóttal, ricottával is csodás. Ezt ráadásul gluténérzékenyek is megehetik.
Az olaszoknál legalább olyan kedvelt a spenótos, ricottás palacsinta, mint nálunk a túrós. Az ízes töltelék a mascarponétól finom lágy lesz. Ha kerülnéd a búzalisztet, akkor is tökéletes ez a verzió, hisz a tésztába rizs- vagy zabpehelylisztet is keverhetsz. Frissen a legfinomabb. Ha marad belőle, akkor fogyasztás előtt mindenképpen frissítsd fel a sütőben vagy a mikróban.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához
25 dkg rizsliszt
5 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál olaj
A töltelékhez
30 dkg spenót
15 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 ág bazsalikom
só
bors
szerecsendió
olaj
25 dkg rizsliszt
5 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál olaj
A töltelékhez
30 dkg spenót
15 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 ág bazsalikom
só
bors
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá a lisztet, a sót, és keverd össze. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, a végén pedig az olajat. Kézi mixerrel vagy robotgéppel dolgozd simára a masszát. Pihentesd 15 percig, majd egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Süsd meg egymás után a palacsintákat.
A töltelékhez a spenótot pucold meg. Kevés olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot, és kevergetve fonnyaszd meg pár perc alatt. Húzd le a tűzről, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, tedd hozzá a mascarponét, a ricottát, és szórd meg parmezánnal. Töltsd meg a palacsintákat a spenótos keverékkel, majd tekerd fel.
A töltelékhez a spenótot pucold meg. Kevés olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot, és kevergetve fonnyaszd meg pár perc alatt. Húzd le a tűzről, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, tedd hozzá a mascarponét, a ricottát, és szórd meg parmezánnal. Töltsd meg a palacsintákat a spenótos keverékkel, majd tekerd fel.
0 Megjegyzések