A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes, fahéjas szilvaleves: ha így habarod, biztosan nem lesz csomós

Használd ki, hogy most nem befőttből kell készítened a fahéjas szilvalevest! Hidegen-melegen egyformán finom.
Ősszel is főzhetsz friss gyümölcsből levest. De még milyen finomat! A szilva remek alapanyag, amihez szinte kötelező a fahéj. Jól illik még az édes levesbe a szegfűszeg és a vanília is. Habarásnál végezz hőkiegyenlítést, tehát a tejfölös-lisztes keverékhez rakj néhány kanál főzőlevet. Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós. Melegebb őszi napokon behűtve is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
    80 dkg szilva
    3 evőkanál cukor
    2 dl tejföl
    2 evőkanál liszt
    5 db egész szegfűszeg
    1 teáskanál fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 db citrom

Elkészítés:
A szilvát magozd ki, majd tedd egy lábosba, és engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal. Főzd körülbelül 10 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel, vagy tedd át turmixgépbe, és turmixold simára.

Rakd vissza a tűzre, és habard be. A tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá néhány evőkanál főzőlevet, és csorgasd a levesbe. Közben folyamatosan kavargasd. Forrald össze pár perc alatt. Tálalás előtt díszítsd ízlés szerint tejszínhabbal, citromhéjjal, gyümölccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések