Fűszeres, grillen sült zöldségköret: füstös és édeskés lesz így a zöldség

Színes, ízes és nagyon egészséges köret: a grillezett zöldségek legalább olyan csábítóak, mint a sült krumpli.
Szinte minden zöldség alkalmas a grillezésre, most pedig bőven van miből válogatni. A padlizsán, a cukkini is tökéletes erre a célra, a paprikából pedig érdemes húsosabbakat sütni. Mindenképpen locsold meg a zöldségeket olívaolajos fűszerkeverékkel. Amennyiben szeretnéd, a hozzávalókat nyársra is tűzheted. Ha marad az édeskés grillezett zöldségekből, használd fel salátákba, vagy tedd a szendvicsedbe.

Hozzávalók 4 személyre:
    2 db cukkini
    1 db padlizsán
    3 db paprika
    3 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál aprított bazsalikom
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Vágd közel azonos nagyságú darabokra, hogy egyszerre készüljenek el. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, és locsold meg vele a zöldségeket.

Rakd olívaolajjal vékonyan megkent, felforrósított grillsütőre, és süsd meg mindkét oldalukat. Elég egyszer-kétszer megforgatni, a zöldségek körülbelül nyolc-tíz perc alatt sülnek meg. Ha elkezdenek színesedni, leveheted a grillről.

0 Megjegyzések

Hirdetés