Színes, ízes és nagyon egészséges köret: a grillezett zöldségek legalább olyan csábítóak, mint a sült krumpli.
Szinte minden zöldség alkalmas a grillezésre, most pedig bőven van miből válogatni. A padlizsán, a cukkini is tökéletes erre a célra, a paprikából pedig érdemes húsosabbakat sütni. Mindenképpen locsold meg a zöldségeket olívaolajos fűszerkeverékkel. Amennyiben szeretnéd, a hozzávalókat nyársra is tűzheted. Ha marad az édeskés grillezett zöldségekből, használd fel salátákba, vagy tedd a szendvicsedbe.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db cukkini
1 db padlizsán
3 db paprika
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál aprított bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Vágd közel azonos nagyságú darabokra, hogy egyszerre készüljenek el. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, és locsold meg vele a zöldségeket.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db cukkini
1 db padlizsán
3 db paprika
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál aprított bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd törölgesd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Vágd közel azonos nagyságú darabokra, hogy egyszerre készüljenek el. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, és locsold meg vele a zöldségeket.
Rakd olívaolajjal vékonyan megkent, felforrósított grillsütőre, és süsd meg mindkét oldalukat. Elég egyszer-kétszer megforgatni, a zöldségek körülbelül nyolc-tíz perc alatt sülnek meg. Ha elkezdenek színesedni, leveheted a grillről.
0 Megjegyzések