Baconös pulykamell paradicsommal töltve: isteni és könnyű főétel

Egyszerű hozzávalókból ínyencség? A baconbe tekert paradicsomos pulykamell pont ilyen!
Ne csak nagyobb ünnepeken süss pulykamellet! Csirke helyett is bármikor asztalra teheted. Töltve, tekercselve ínycsiklandó, laktató, gyors fogás lehet. Kedvedre variálhatod, de fűszeres paradicsommal is igazán csábító, és még panírozni sem kell. Nagy előnye még, hogy hidegen is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre:
    70 dkg pulykamell
    20 dkg bacon
    2 db paradicsom
    1 ág kakukkfű
    1 teáskanál aprított rozmaring
    1 teáskanál olívaolaj
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, keverd hozzá az olívaolajat, a préselt fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. A húsra rakj a paradicsomos keverékből, és csavard baconbe.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a hústekercseket. Locsold meg kevés vízzel, takard le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold meg a szeleteket. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd 10 percig.

0 Megjegyzések

Hirdetés