A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite - Próbáld ki a galette-et sósan is

Ha eddig csak édes, gyümölcsös hajtogatott pitét készítettél, ideje, hogy megkóstold a sajtos-paradicsomos változatot is!
A formás, omlós tésztájú galette zöldséggel megpakolva, sajttal megszórva a legjobb pizzával is versenybe szállhat. Fontos, hogy a vaj és a víz is hideg legyen, akkor lesz tökéletes a tészta. Ebből a finomságból a hús sem hiányzik majd senkinek.

Hozzávalók 2 darabhoz:
    25 dkg paradicsom
    22 dkg liszt
    15 dkg vaj
    15 dkg mascarpone
    10 dkg sajt
    4 evőkanál hideg víz
    3 szál zöldhagyma
    1 evőkanál olaj
    1 csipet só
    bazsalikom

Tetejére
    1 db tojás

Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, majd morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a vizet és az olajat, majd dolgozd össze a tésztát. Ha jól formázható, készíts belőle két cipót, és lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három-négy milliméter vastag körré. A paradicsomot mosd meg, és vágd kisebb darabokra.

A tésztát kend meg a mascarponéval úgy, hogy maradjon két centis pereme. Pakold meg paradicsommal, hagymával, helyezz a tetejére sajtdarabokat, és szórd meg bazsalikommal. Körben hajtsd rá a peremet, és kend meg egy villával felvert tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések