A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, túrós pogácsa gluténmentesen: nem szárad ki másnapra sem

Ennél nem is lehetne egyszerűbb a túrós pogácsa, ráadásul gluténmentes. Ha elkezded enni, nem tudod abbahagyni.
Ez a túrós pogácsa egyszerűen csúcs! Rizsliszttel készül, nem szárad ki, és nem esik össze másnapra. Nem tévedés, a tésztájába nem kell tojás, sőt még sütőpor vagy élesztő sem. Így ezzel a recepttel megúszod a dagasztást, a kelesztést és a hajtogatást is. A pogácsa tetejére kerülhet még reszelt sajt, esetleg különféle magvakkal is megszórhatod.

Hozzávalók:
    25 dkg túró
    25 dkg rizsliszt
    25 dkg vaj
    10 dkg sajt
    1 teáskanál só
    1 db tojás

Elkészítés:
A túrót törd át villával, rakd hozzá a sót, a puha vajat, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, amikor rugalmas, sima, és elválik a kezedtől, formázz belőle cipót, takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetést követően a tésztát rakd át rizsliszttel megszórt deszkára. Gyúrd át, majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges nagyságú kiszúrókkal.

A pogácsákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg egy villával felvert tojással. Mehet is forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 pec alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések