Ennél nem is lehetne egyszerűbb a túrós pogácsa, ráadásul gluténmentes. Ha elkezded enni, nem tudod abbahagyni.
Ez a túrós pogácsa egyszerűen csúcs! Rizsliszttel készül, nem szárad ki, és nem esik össze másnapra. Nem tévedés, a tésztájába nem kell tojás, sőt még sütőpor vagy élesztő sem. Így ezzel a recepttel megúszod a dagasztást, a kelesztést és a hajtogatást is. A pogácsa tetejére kerülhet még reszelt sajt, esetleg különféle magvakkal is megszórhatod.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg rizsliszt
25 dkg vaj
10 dkg sajt
1 teáskanál só
1 db tojás
Elkészítés:
A túrót törd át villával, rakd hozzá a sót, a puha vajat, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, amikor rugalmas, sima, és elválik a kezedtől, formázz belőle cipót, takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetést követően a tésztát rakd át rizsliszttel megszórt deszkára. Gyúrd át, majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges nagyságú kiszúrókkal.
A pogácsákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg egy villával felvert tojással. Mehet is forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 pec alatt.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg rizsliszt
25 dkg vaj
10 dkg sajt
1 teáskanál só
1 db tojás
Elkészítés:
A túrót törd át villával, rakd hozzá a sót, a puha vajat, a lisztet és a reszelt sajtot. Gyúrd össze, amikor rugalmas, sima, és elválik a kezedtől, formázz belőle cipót, takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetést követően a tésztát rakd át rizsliszttel megszórt deszkára. Gyúrd át, majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges nagyságú kiszúrókkal.
A pogácsákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg egy villával felvert tojással. Mehet is forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 pec alatt.
0 Megjegyzések