A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes, fűszeres fehérrépa-krémleves: gyorsabb és könnyebb már nem is lehetne

Te is meglepődsz, hogy mennyire finom a fehérrépa-krémleves! Arról nem beszélve, hogy szempillantás alatt össze is dobhatod.
A petrezselyemgyökeret a legtöbbször fehérrépaként szoktuk emlegetni. Nemcsak a húslevesbe jó, krémesítve is isteni. Főleg, ha frissen szedték fel. Sokszor édesebb, mint a sárgarépa, és tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Vásárláskor ügyelj arra, hogy a közepesnél ne válassz nagyobbat, mert fás lehet, és akkor kevésbé ízletes.

Hozzávalók:
    3 db fehérrépa
    1 db krumpli
    2 dl tejszín
    2 evőkanál olaj
    1 db húsleveskocka
    1 db vöröshagyma
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:
A fehérrépákat és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt.

Húzd le a tűzről, pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózd, borozd, szórj hozzá szerecsendiót. Főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel, metélőhagymával, és kínálhatsz hozzá pirított kenyeret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések