Te is meglepődsz, hogy mennyire finom a fehérrépa-krémleves! Arról nem beszélve, hogy szempillantás alatt össze is dobhatod.
A petrezselyemgyökeret a legtöbbször fehérrépaként szoktuk emlegetni. Nemcsak a húslevesbe jó, krémesítve is isteni. Főleg, ha frissen szedték fel. Sokszor édesebb, mint a sárgarépa, és tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Vásárláskor ügyelj arra, hogy a közepesnél ne válassz nagyobbat, mert fás lehet, és akkor kevésbé ízletes.
Hozzávalók:
3 db fehérrépa
1 db krumpli
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 db húsleveskocka
1 db vöröshagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A fehérrépákat és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt.
Hozzávalók:
3 db fehérrépa
1 db krumpli
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 db húsleveskocka
1 db vöröshagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A fehérrépákat és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt.
Húzd le a tűzről, pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózd, borozd, szórj hozzá szerecsendiót. Főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel, metélőhagymával, és kínálhatsz hozzá pirított kenyeret.
0 Megjegyzések