A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mustáros pácban sült csirkemell: csavard baconbe, hogy még szaftosabb legyen

Pikk-pakk előkészíted, és gyorsan meg is sül. A baconbe göngyölt mustáros csirkemell tökéletesen beleillik a hétvégi menübe.
A baconbe göngyölt csirkemell kényelmesen és gyorsan elkészíthető, mégis fenséges és laktató étel. A bacon finom ropogósra sül, míg a hús a mustáros páctól omlós és szaftos lesz. A szalonna sokat segít, hogy a csirkemell ne száradjon ki. A sonkán kívül megtöltheted darált hússal, sajttal vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel is.

Hozzávalók 4 személyre:
    4 db csirkemell
    20 dkg sonka
    20 dkg bacon
    5 evőkanál olaj
    4 evőkanál mustár
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    kömény/szezámmag

Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd ujjnyi vastag szeletekre. A páchoz az olívaolajat keverd össze mustárral, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a hús mindkét oldalát. Lefedve pácold legalább egy-két órát. Pihentetés után a csirkemelleket sózd be, fektess mindegyik szeletre sonkát, majd tekerd baconbe. A tetejére szórhatsz még köményt vagy szezámmagot.

Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként körülbelül öt-öt percig. Kevesebb zsiradékot szív magába a hús, ha tepsiben sütöd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold a tekercseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések