Pikk-pakk előkészíted, és gyorsan meg is sül. A baconbe göngyölt mustáros csirkemell tökéletesen beleillik a hétvégi menübe.
A baconbe göngyölt csirkemell kényelmesen és gyorsan elkészíthető, mégis fenséges és laktató étel. A bacon finom ropogósra sül, míg a hús a mustáros páctól omlós és szaftos lesz. A szalonna sokat segít, hogy a csirkemell ne száradjon ki. A sonkán kívül megtöltheted darált hússal, sajttal vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel is.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell
20 dkg sonka
20 dkg bacon
5 evőkanál olaj
4 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
só
bors
kömény/szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd ujjnyi vastag szeletekre. A páchoz az olívaolajat keverd össze mustárral, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a hús mindkét oldalát. Lefedve pácold legalább egy-két órát. Pihentetés után a csirkemelleket sózd be, fektess mindegyik szeletre sonkát, majd tekerd baconbe. A tetejére szórhatsz még köményt vagy szezámmagot.
Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként körülbelül öt-öt percig. Kevesebb zsiradékot szív magába a hús, ha tepsiben sütöd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold a tekercseket.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell
20 dkg sonka
20 dkg bacon
5 evőkanál olaj
4 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
só
bors
kömény/szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd ujjnyi vastag szeletekre. A páchoz az olívaolajat keverd össze mustárral, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a hús mindkét oldalát. Lefedve pácold legalább egy-két órát. Pihentetés után a csirkemelleket sózd be, fektess mindegyik szeletre sonkát, majd tekerd baconbe. A tetejére szórhatsz még köményt vagy szezámmagot.
Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként körülbelül öt-öt percig. Kevesebb zsiradékot szív magába a hús, ha tepsiben sütöd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold a tekercseket.
0 Megjegyzések