Hirdessen itt

Sajtos, fokhagymás cukkinifasírt, ami ripsz-ropsz elkészül

A cukkinifasírt finom, ropogós lesz zsemlemorzsa nélkül is, és akár tepsiben is megsütheted.
Ha diétásabban ennéd a fasírtot, készítsd különféle zöldségekből. A kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkini remek választás hozzá. Nagy előnye még, hogy a masszába sok sajt kerül, így kevesebb liszt vagy zsemlemorzsa kell bele. Készíthetsz mellé joghurtos mártogatóst is. 

Hozzávalók 4 személyre:
    2 db cukkini
    10 dkg liszt
    10 dkg sajt
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojás
    só
    bors

Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki a cukkiniből a nedvességet, majd keverd össze a liszttel, a reszelt sajttal, a tojással, ízesítsd a pépesített fokhagymával és a borssal. Ha túl laza a massza, szórj még hozzá lisztet.

Formázz tetszőleges nagyságú pogácsákat, és rakd forró olajba. Süsd a cukkinifasírt minden oldalát szép pirosra, majd az olajból kivéve csepegtesd le papírtörlőn. Ha diétásabban készítenéd, rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Közben a fasírtokat forgasd át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések