A lédús körtével készülő csokis kevert süti napokig puha marad. Jobban jársz, ha rögtön dupla adagot sütsz.
Az ősz egyik nagy kedvence lesz ez a gyümölcsös süti, amit újra és újra el fogsz készíteni! Használd ki, hogy tele a piac friss, lédús hazai körtével, hisz számos sütibe illik. A kevert tészta állaga is jobb lesz tőle. Kapcsos tortaformában is megsütheted, úgy még mutatósabb. A körtét érdemes kevés fahéjjal is megbolondítani.
Hozzávalók 16 szelethez:
2.5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0.5 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
1 bögre körte
0.5 bögre darabolt étcsoki
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és az apróra vágott csokival vegyített lisztet. Keverd csomómentesre a masszát. Egy tortaformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Szórd bele a darabokra vágott, fahéjjal megszórt körtét.
Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Hozzávalók 16 szelethez:
2.5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0.5 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
1 bögre körte
0.5 bögre darabolt étcsoki
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és az apróra vágott csokival vegyített lisztet. Keverd csomómentesre a masszát. Egy tortaformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Szórd bele a darabokra vágott, fahéjjal megszórt körtét.
Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
0 Megjegyzések