Hirdessen itt

Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb

Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot.
A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe. Az ínycsiklandó ételhez lehetőleg nagy és édes paradicsomot válassz. Bár egész évben elkészítheted, most a legfinomabb.

Hozzávalók 4 személyre:
    4 db nagy paradicsom
    40 dkg darált hús
    10 dkg sajt
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál pirospaprika
    1 db vöröshagyma
    só
    bors

Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket kapard ki egy kanállal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kikapart paradicsommal, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával.

Töltsd meg a paradicsomokat a húsos masszával, és rakj még a tetejükre sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még 10-15 percig. Amikor a sajt elolvad, a paradicsom héja ráncos, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések