Ricottával töltött cukkinivirág sörtésztában sütve: az olaszok kedvenc csemegéje

Az olaszok egyenesen odavannak a cukkinivirágért. Töltve, sörtésztában hihetetlenül jó, és nagyon egyszerű.
A cukkininek a termése mellett a virága is fogyasztható. Kellemesen édeskés, a bunda pedig roppanós. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje! Az olaszok többnyire ricottával és sajttal töltik meg. Ránthatod, de sörtésztába is forgathatod. nagyobb piacokon, de néha hipermarketekben is kapható cukkinivirág.

Hozzávalók 4 személyre:
    10 db cukkinivirág
    10 dkg ricotta
    1 db tojás
    4 evőkanál liszt
    1.5 dl sör
    1 kávéskanál bazsalikom
    1 kávéskanál oregánó
    só
    bors
    petrezselyem

Elkészítés:
A virágokat tisztítsd meg, majd távolítsd el a bibéket. A ricottát keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és töltsd óvatosan a virágokba. Vigyázz, ha túl sok a töltelék, a virágok könnyen szakadnak.

A tésztához a tojást üsd egy tálba, tedd hozzá a lisztet, a sót, a borsot, és fokozatosan öntsd hozzá a sört. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. Mártsd bele a virágokat, és rakd forró olajba. Süsd szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel is.

0 Megjegyzések

Hirdetés