A fasírtot is készítheted diétásan, hisz nem feltétlenül kell hozzá zsemle vagy kenyér, könnyen helyettesítheted zabpehellyel.
Ha szereted a fasírtot, de a klasszikus változatot nem tudod beiktatni a diétádba, változtass egy kicsit a hozzávalókon. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha nem használsz kenyeret. A darált sertéshús helyett pedig válassz csirkét vagy pulykát.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
10 dkg zabpehely
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, tedd hozzá a tojást, a darált zabpelyhet, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Jó dolgozd össze a masszát. Ha van időd, pihentesd 20-30 percig.
A masszából formázz pogácsákat, és kicsit lapítsd el mindegyiket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Közben a húspogácsákat fordítsd át, hogy minden oldaluk szép piros legyen.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
10 dkg zabpehely
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, tedd hozzá a tojást, a darált zabpelyhet, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Jó dolgozd össze a masszát. Ha van időd, pihentesd 20-30 percig.
A masszából formázz pogácsákat, és kicsit lapítsd el mindegyiket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Közben a húspogácsákat fordítsd át, hogy minden oldaluk szép piros legyen.
0 Megjegyzések