Csokis, áfonyás süti - Pillekönnyű, bögrés kakaós tészta

Ha valakit lenyűgöznél, a csokis-áfonyás sütivel garantált a siker! Nem kell méricskélni, és a tészta még a piskótánál is puhább.
Aki megkóstolja a csokis-áfonyás sütit, biztosan jobb kedvre derül. A kakaós tésztát percek alatt összeállítod, és igazán puha lesz. Nagy előnye, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Ne spórolj a csokin, mert csak akkor lesz mennyei, ha jó minőségi hozzávalókból készíted.

Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához
    2 bögre liszt
    1 bögre cukor
    1 bögre tej
    10 dkg vaj
    0.25 bögre kakaópor (cukrozatlan)
    2 db tojás
    1 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
    15 dkg áfonya
    10 dkg étcsoki
    1 dl tejszín

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá a tejet, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, tehát a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a tésztát, majd simítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körül 35 perc alatt.

Az étcsokit tördeld egy lábosba, és öntsd hozzá a tejszínt. Kis lángon kezdd melegíteni, közben folyamatosan kevergesd. Amikor a csoki elolvad, csorgasd a kihűlt tészta tetejére. Tálalás előtt díszítsd a megmosott, lecsepegtetett áfonyával!

0 Megjegyzések

Hirdetés