Az almás-mákos kevert sütiből ilyenkor vétek lenne kihagyni az évszak másik nagy kedvencét, a diót!
Az almás-mákos kuglóf igazi nagyiféle, házias süti, aminek sokáig szádban érzed majd az ízét. Könnyen ősziessé teheted. A kevert tészta már csak az almának köszönhetően is napokig friss, puha marad, igaz, esélye sem lesz kiszáradni, hisz gyorsan elfogy. Kuglófformában sütve talán még csábítóbb. Jól jön majd a hűvösebb napokon egy-egy melegebb ital mellé.
Hozzávalók 16 szelethez:
10 dkg mák
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg dió
4 db tojás
2 db alma
0.5 db citrom
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat óvatosan keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal. Dolgozd hozzá a kis darabokra vágott almát, a diót, majd a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú kuglófformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kiv
Hozzávalók 16 szelethez:
10 dkg mák
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg dió
4 db tojás
2 db alma
0.5 db citrom
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat óvatosan keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal. Dolgozd hozzá a kis darabokra vágott almát, a diót, majd a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú kuglófformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kiv
0 Megjegyzések