Almás-mákos kevert süti: kuglófformában sütve még szebb lesz tálalásnál

Az almás-mákos kevert sütiből ilyenkor vétek lenne kihagyni az évszak másik nagy kedvencét, a diót!
Az almás-mákos kuglóf igazi nagyiféle, házias süti, aminek sokáig szádban érzed majd az ízét. Könnyen ősziessé teheted. A kevert tészta már csak az almának köszönhetően is napokig friss, puha marad, igaz, esélye sem lesz kiszáradni, hisz gyorsan elfogy. Kuglófformában sütve talán még csábítóbb. Jól jön majd a hűvösebb napokon egy-egy melegebb ital mellé.

Hozzávalók 16 szelethez:
    10 dkg mák
    10 dkg liszt
    10 dkg cukor
    10 dkg dió
    4 db tojás
    2 db alma
    0.5 db citrom
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál fahéj
    vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat óvatosan keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal. Dolgozd hozzá a kis darabokra vágott almát, a diót, majd a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú kuglófformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kiv

0 Megjegyzések

Hirdetés