Ha nincs sok időd a konyhában, de szeretnél jót enni, a gombás, tejszínes tészta remek választás.
A pasta alla Boscaiola, vagyis a gombás, tejszínes tészta az olaszok egyik specialitása. A szósz kevés füstölt sonkától még ízletesebb lesz. Nem kell hozzá túl sok és drága hozzávaló, mégis fenséges. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg tészta
25 dkg gomba
10 dkg parmezán
10 dkg füstölt sonka
1.5 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál oregánó
1 db vöröshagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sonkát csíkozd vagy kockázd fel, a gombákat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát, a gombát, és pirítsd egy-két percig. Amikor kezd illatozni, öntsd hozzá a sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, oregánóval összekevert tejszínt. Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, és krémessé válik. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Adhatsz hozzá egy-két evőkanál főzővizet, hogy még jobb legyen az állaga. Forgasd bele a tésztát, rottyantsd össze, és szórd meg reszelt parmezánnal.
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg tészta
25 dkg gomba
10 dkg parmezán
10 dkg füstölt sonka
1.5 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál oregánó
1 db vöröshagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sonkát csíkozd vagy kockázd fel, a gombákat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát, a gombát, és pirítsd egy-két percig. Amikor kezd illatozni, öntsd hozzá a sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, oregánóval összekevert tejszínt. Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, és krémessé válik. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Adhatsz hozzá egy-két evőkanál főzővizet, hogy még jobb legyen az állaga. Forgasd bele a tésztát, rottyantsd össze, és szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések