A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hipergyors gombás, tejszínes penne: az egyik legfinomabb olasz tésztaétel

Ha nincs sok időd a konyhában, de szeretnél jót enni, a gombás, tejszínes tészta remek választás.
A pasta alla Boscaiola, vagyis a gombás, tejszínes tészta az olaszok egyik specialitása. A szósz kevés füstölt sonkától még ízletesebb lesz. Nem kell hozzá túl sok és drága hozzávaló, mégis fenséges. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.

Hozzávalók 4 személyre:
    35 dkg tészta
    25 dkg gomba
    10 dkg parmezán
    10 dkg füstölt sonka
    1.5 dl tejszín
    2 evőkanál olívaolaj
    1 gerezd fokhagyma
    1 mokkáskanál oregánó
    1 db vöröshagyma
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sonkát csíkozd vagy kockázd fel, a gombákat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát, a gombát, és pirítsd egy-két percig. Amikor kezd illatozni, öntsd hozzá a sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, oregánóval összekevert tejszínt. Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, és krémessé válik. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Adhatsz hozzá egy-két evőkanál főzővizet, hogy még jobb legyen az állaga. Forgasd bele a tésztát, rottyantsd össze, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések