Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Paradicsomos, húsgombócos tészta sok sajttal: kiadós fogás egyenesen a sütőből

A húsgombócot zamatos házi paradicsomszósszal mindenki szereti. Tésztával összesütve még laktatóbb és finomabb.
Nem tudod, mi legyen a vacsora? A húsgombóc ízletes paradicsomszósszal, sok sajttal tökéletes választás. Mivel kiadós, nagy eséllyel marad belőle másnapra. Ne elégedj meg a bolti paradicsomszósszal, készítsd el saját magad. Sokkal ízletesebb lesz a húsgombóc, ha a szószban főzöd pár percig. 

Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg darált hús
    50 dkg tészta
    40 dkg hámozott paradicsom
    20 dkg sajt
    0.5 bögre zsemlemorzsa
    4 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál bazsalikom
    1 db vöröshagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A szószhoz fél vöröshagymát apríts fel, és süsd üvegesre kevés olívaolajon. Rakd hozzá a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, két gerezd préselt fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal. Kis lángon főzd 25-30 percig, amíg besűrűsödik. 

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá két teáskanál sót, és főzd a csomagoláson megadott ideig. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
A gombócokhoz a darált húst keverd össze sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, fél aprított vöröshagymával, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon. Formázz belőle gombócokat, rakd a paradicsomszószba, és főzd benne 10 percig.

Egy tepsi aljába önts kevés szószt. Terítsd szét benne a tésztát, rakd bele a gombócokat, és öntsd rá a paradicsomszószt. Szórd meg reszelt sajttal, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések