Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Omlós vajas keksz dióval, mogyoróval: 12 perc alatt készre sül

A vajas kekszbe az őszi kedvenceken kívül még csoki is kerül. Érdemes belőle nagy adagot készíteni.
Ha rajongsz az egyszerű, gyors, mégis ellenállhatatlan sütikért, akkor ez a te recepted. A klasszikus csokis kekszet dobd fel dióval, törökmogyoróval. Utóbbihoz akár egy kellemes séta során is hozzájuthatsz. A tészta összeállítása és a sütés sem veszi igénybe sok idődet, a végeredmény viszont isteni. A búzaliszt egy részét akár zablisztre is cserélheted. Légmentesen zárható edényben sokáig eltartható.

Hozzávalók:

    25 dkg liszt
    20 dkg vaj
    20 dkg cukor
    15 dkg darált dió
    10 dkg dió
    10 dkg mogyoró
    10 dkg étcsoki
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, add hozzá a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot, a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a darált diót. Dolgozd simára a masszát, majd keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, a diót és a mogyorót.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe készíts a tésztából diónyi nagyságú kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések