A vajas kekszbe az őszi kedvenceken kívül még csoki is kerül. Érdemes belőle nagy adagot készíteni.
Ha rajongsz az egyszerű, gyors, mégis ellenállhatatlan sütikért, akkor ez a te recepted. A klasszikus csokis kekszet dobd fel dióval, törökmogyoróval. Utóbbihoz akár egy kellemes séta során is hozzájuthatsz. A tészta összeállítása és a sütés sem veszi igénybe sok idődet, a végeredmény viszont isteni. A búzaliszt egy részét akár zablisztre is cserélheted. Légmentesen zárható edényben sokáig eltartható.
20 dkg vaj
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg dió
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsoki
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe készíts a tésztából diónyi nagyságú kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt.
Hozzávalók:
25 dkg liszt20 dkg vaj
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg dió
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsoki
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot, a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a darált diót. Dolgozd simára a masszát, majd keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, a diót és a mogyorót.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe készíts a tésztából diónyi nagyságú kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt.
0 Megjegyzések