Omlós, körtés, csokikrémes pite: amilyen mutatós, olyan finom

Ebből a lágy, krémes, körtés-csokis pitéből soha nem tudsz eleget sütni.
A pitét minden mennyiségben és formában szeretjük. Számtalan gyümölcsös változatot készíthetsz, de próbáltad már csokis krémmel megbolondítva? A körte remek választás hozzá. A vajas tésztával sem lesz nehéz dolgod, csak gyorsan állítsd össze.

Hozzávalók:
A tésztához
    25 dkg liszt
    10 dkg vaj
    8 dkg cukor
    1 db tojás
    só

A krémhez
    10 dkg étcsoki
    3.5 dl tej
    3 db körte
    4 evőkanál cukor
    1 csomag csokis pudingpor
    2 evőkanál vaj

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal. Add hozzá a cukrot, a sót és a tojást, majd gyúrd össze. Ha szükséges, mert nem akar összeállni, önts hozzá kevés, egy-két evőkanál vizet. Letakarva tedd legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, és helyezd vajjal kikent, liszttel megszórt pite- vagy tortaformába úgy, hogy legyen két-három centis pereme is. Villával szurkáld meg, tegyél rá sütőpapírt és nehezéket is, majd süsd 170 fokon 10 percig. 

A pudingport keverd el a tejjel és a cukorral, majd kis lángon főzd sűrűre. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és tedd a pudinghoz. Dolgozd egyneművé a masszát. 

Az elősütött pitét vedd ki a sütőből, és kend rá vastagon a csokis krémet, majd rakd rá ízlésesen a körtét. Told vissza a sütőbe, és süsd még 15-20 percig.

0 Megjegyzések

Hirdetés