A hajdúszoboszlói országos hírportál! Tesztüzemmód!

Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje

Ha igazi házias finomságra vágysz, de a hagyományos pitét unod, süss barackos cobblert!
Ha leegyszerűsítenéd a pitekészítést, a cobbler tökéletes választás. A csábító tésztagombócok alatt puhára sül a friss, fahéjas barack. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejszínhabot vagy vaníliás fagyit!

Hozzávalók:
Tésztához
    28 dkg liszt
    12 dkg vaj
    10 dkg porcukor
    2 teáskanál sütőpor
    1 dl tej
    1 csomag vaníliás cukor
    1 db tojás
    1 csipet só

Gyümölcsös réteghez
    60 dkg őszibarack
    10 dkg cukor
    3 dkg vaj
    1 evőkanál keményítő
    1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a vajat, és morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, rakj hozzá még kevés lisztet. A barackokat mosd meg, pucold meg, majd vágd be kereszt alakban. Mártsd forró vízbe, úgy könnyebben le tudod húzni a héját. A gyümölcsöt szeld fel kisebb darabokra vagy gerezdekre.

Egy sütőtálat kenj ki a vajjal, és egyenletesen oszd el rajta a barackot, majd szórd meg cukorral, fahéjjal és keményítővel. Evőkanálnyi adagokban rakd a barackos rétegre a tésztát. A kupacok között hagyj kis helyet. A tetejére is szórhatsz cukrot, esetleg fahéjat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt.

0 Megjegyzések

Hirdetés