Nem kell túlbonyolítani: a fügés-körtés pite bolti leveles tésztából is fantasztikus, és alig fél óra alatt elkészül.
Az ősz kedvencei, a körte és a füge remekül passzolnak egymáshoz. A pitében is élvezheted egyszerre mindkét gyümölcs ízét. A leveles tésztával nincs sok gond, csak nyújtani és tölteni kell. Akkor is bevetheted, ha hirtelen kell valami finomat készítened. Meg sem kell várnod, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 db füge
3 db körte
3 evőkanál barna cukor
0.5 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A körtét hámozd meg, szeleteld fel, és locsold meg a citrom levével. A fügét alaposan mosd meg, és vágd négy részre. Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. A széleit hajtsd fel egy-két centi szélesen. Ez szép keretet ad a sütinek.
A tésztát hintsd meg a barna cukorral, erre rakd a gyümölcsszeleteket. Szórd meg a tetejét is kevés cukorral, vaníliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Sütés közben a gyümölcs megkaramellizálódik, és finom puha lesz.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 db füge
3 db körte
3 evőkanál barna cukor
0.5 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A körtét hámozd meg, szeleteld fel, és locsold meg a citrom levével. A fügét alaposan mosd meg, és vágd négy részre. Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. A széleit hajtsd fel egy-két centi szélesen. Ez szép keretet ad a sütinek.
A tésztát hintsd meg a barna cukorral, erre rakd a gyümölcsszeleteket. Szórd meg a tetejét is kevés cukorral, vaníliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Sütés közben a gyümölcs megkaramellizálódik, és finom puha lesz.
0 Megjegyzések