A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízes, rukkolás fügesaláta minden jóval: hús mellé vagy akár szendvicsbe is tökéletes

Dobj össze minél különlegesebb, színesebb salátákat! Fügével, dióval készítve őszies, egészséges, és nagyon finom lesz.
Most érik a füge, amit érdemes minél többféle ételbe felhasználni. Ne csak lekvárt főzz belőle, csempészd salátába is. Az enyhén csípős rukkola és az édes füge jól harmonizálnak egymással. Az olívás, citromos dresszinget nehogy lehagyd róla. Grillezett vagy sült húsokkal laktatóbbá teheted, de bátran rakd péksütemények közé is. 

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg rukkola
10 dkg feta sajt
1 fej saláta
3 db füge
2 evőkanál dió
1.5 dl olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál citromlé
bors

Elkészítés:

A salátát, a rukkolát mosd meg, és rakd egy tálba. Tedd hozzá a négy-hat részre vágott fügét. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, majd ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és kézzel forgasd össze, hogy a hozzávalók ne törjenek. Morzsold rá a feta sajtot, és szórd meg dióval. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések