A görögök a fokhagymás, joghurtos uborkát, vagyis a tzatzikit leginkább pitával, előételként fogyasztják. Legközelebb így készítsd el!
Nem kell ahhoz Görögországba menned, hogy igazán isteni tzatzikit egyél. Csak vess be néhány trükköt! A siker egyik titka, hogy görög joghurttal készítsd. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha jól lecsepegteted az uborkát, így biztosan nem áztatja el a joghurtot. Kínálhatod pitával, lehet mártogatós zöldségek mellé, sőt húsok kísérője is. Kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben néhány órát.
Hozzávalók:
1 db uborka
40 dkg görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál apróra vágott kapor
1 teáskanál citromlé
40 dkg görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál apróra vágott kapor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az uborkát reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd fel kisebb kockákra, megpucolni nem kell. Sózd be, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted. A joghurtot rakd egy kisebb lyukú szűrőbe, és hagyd lecsöpögni. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, majd forgasd hozzá az alaposan kinyomkodott uborkát és a kaprot. Ha teheted, pihentesd a hűtőben egy-két órán át. Tálaláskor meglocsolhatod még olívaolajjal.
0 Megjegyzések