Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkinivel és padlizsánnal sült omlós csirkecomb: isteni főfogás macera nélkül

Tedd izgalmasabbá a csirkecombot! Cukkinivel és padlizsánnal még ízletesebb lesz a főétel.
Szezonban cukkinis receptekből soha nem elég! Önmagában, rántva, töltve is kiváló főfogás lehet, de ínycsiklandó padlizsánnal és hússal összesütve is. Egész, alsó- vagy felsőcombból is tökéletes. Gyorsabban átsül, ha a csirkecombot kisebb darabokra vágod. Nem kell a sütőbe tenni, a gázon is viszonylag gyorsan megpuhul.

Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
    8 db csirkecomb
    1 db padlizsán
    1 db cukkini
    1 fej vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál olaj
    1 ág bazsalikom
    só
    bors

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig.  A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíthatod, sózd és borsozd be. A vöröshagymát szeld apróra, a fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkét, és kevergetve süsd pár percig. Add hozzá a cukkinit, a padlizsánt, majd sózd, borsozd, öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és rakd hozzá a bazsalikomot. Közepes lángon süsd körülbelül 40-50 percig. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, leveheted a lángról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések