Tedd izgalmasabbá a csirkecombot! Cukkinivel és padlizsánnal még ízletesebb lesz a főétel.
Szezonban cukkinis receptekből soha nem elég! Önmagában, rántva, töltve is kiváló főfogás lehet, de ínycsiklandó padlizsánnal és hússal összesütve is. Egész, alsó- vagy felsőcombból is tökéletes. Gyorsabban átsül, ha a csirkecombot kisebb darabokra vágod. Nem kell a sütőbe tenni, a gázon is viszonylag gyorsan megpuhul.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
8 db csirkecomb
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 ág bazsalikom
só
bors
8 db csirkecomb
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 ág bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig. A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíthatod, sózd és borsozd be. A vöröshagymát szeld apróra, a fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkét, és kevergetve süsd pár percig. Add hozzá a cukkinit, a padlizsánt, majd sózd, borsozd, öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és rakd hozzá a bazsalikomot. Közepes lángon süsd körülbelül 40-50 percig. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, leveheted a lángról.
0 Megjegyzések