Nem hagyományos muffin, de nagyon fogod szeretni a puha, édes tésztát mazsolával felturbózva.
A kukoricaliszt nálunk is egyre kedveltebb, főleg azért, mert a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Most már szinte minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Amerikában ez az édes, mazsolás muffin nagy kedvenc. Népszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Készítheted lekvárral vagy csokival megtöltve is. Bátran csomagolj belőle a munkába, sőt jól jöhet sulikezdésre is.
Hozzávalók:
15 dkg búzaliszt
15 dkg kukoricaliszt
12 dkg cukor
1 bögre tej
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
10 dkg vaj
1 csomag mazsola
15 dkg kukoricaliszt
12 dkg cukor
1 bögre tej
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
10 dkg vaj
1 csomag mazsola
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal és a cukorral keverd habosra. Öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral, sóval, fahéjjal vegyített kétféle lisztet, és dolgozd simára a tésztát. Rakd hozzá a mazsolát is, majd a masszát kanalazd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, a süti elkészült.
0 Megjegyzések