A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperegészséges zöldséges karfiolrizs

Ez a rizs tökéletes, diétás alternatívája. Nincs benne szénhidrát, csak csupa egészséges, friss zöldség.
A hizlaló köretek helyett a finom és egészséges karfiolrizs lehet a megoldás. Tökéletes helyettesítője a rizsnek. A karfiol magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, segít megőrizni a szív egészségét, így jó minél többször beiktatni a menübe. A friss petrezselyem, a citrom, a fokhagyma még csábítóbbá teszik a villámgyorsan összedobható köretet. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej karfiol
2 gerezd fokhagya
0.5 db kígyóuborka
1 db sárgarépa
2 szál zöldhagyma
1 db avokádó
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A karfiolt szedd rózsáira, majd az uborkával, a répával, az avokádóval, a zöldhagymával együtt tedd késes aprítógépbe, és aprítsd finomra. Rakd át a zöldségeket konyharuhába, és csavard ki belőlük a nedvességet. 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor illatozik, színesedik, rakd hozzá az aprított zöldségeket. Kevergetve süsd hat-nyolc percig. Ha még roppanós, de már nem nyers, húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések