A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű palacsinta házi vaníliás krémmel, barackkal

Bármikor, bármilyen formában jöhet a palacsinta? Most készítheted friss barackkal és vaníliás krémmel.
A palacsintát tényleg ezerféleképpen variálhatod. Töltve mennyei, ha vaníliás pudingot teszel bele, gyorsan el is készülsz vele. Barackkal pedig érdemes még tovább fokozni az élményt. A tészta nem ragad le, ha nem teszel cukrot a masszába. Kínálhatsz hozzá még tejszínt is. Akár dupla adagot is készíthetsz belőle, mert villámgyorsan elfogy. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 db tojás
5 dl szénsavas ásványvíz
3 dl tej
2 evőkanál olaj
1 csipet só
60 dkg őszibarack
3 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vanília pudingpor 

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a sóval, a liszttel és a tejjel. A sima masszához öntsd a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Hagyd pihenni 20-30 percig, majd sütés előtt közvetlenül keverd hozzá az olajat. Süsd a palacsintákat aranybarnára. 

A pudingport és a cukrot dolgozd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a pudingport, és kavargatva főzd egy-két percig. Kend meg vele a palacsintákat, rakj a vaníliás krémre barackot, és csavard fel, esetleg hajtogasd három- vagy négyszögűre. A tetejét is díszítheted barackkal. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések