Hirdessen itt

Szaftos lecsós csirkemell: összesütve a legfinomabb

A paprika- és paradicsomszezon kedvence a lecsós csirkemell, ami még ízletesebb lesz, ha pácolod egy kicsit a húst.
Ha az egyszerű sült csirkét túl száraznak találod, a fűszeres, lecsós változattal már biztosan elégedett leszel. A fokhagymás, mustáros pácban pihentetett hús omlósabb, a lecsó zamatosabb lesz, ha összesütöd. Használj minél többszínű paprikát, hogy még étvágygerjesztőbb legyen a fogás. Idényen kívül üveges lecsóból is elkészítheted.

Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell
    10 dkg szalonna
    4 db paprika
    4 darab paradicsom
    1 db vöröshagyma
    3 evőkanál olaj
    3 evőkanál liszt
    2 teáskanál mustár
    2 teáskanál pirospaprika
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A lecsóhoz a paprikát és a paradicsomot mosd meg, majd vékonyan szeleteld fel. A vöröshagymát pucold meg, és vágd fel. A felaprított szalonnát pirítsd meg, a pörcdarabokat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a többi zöldséget, sózd, borsozd, kicsit később pirospaprikával is szórd meg, és süsd közepes lángon 15 percig. Akkor vedd le a tűzről, amikor a paprika még roppanós.


A csirkemellet szeleteld fel, öblítsd le, majd törölgesd le róla a nedvességet. Ha szükséges, egy kicsit klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze mustárral, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva pihentesd legalább egy-két órát, de még jobb, ha hosszabb ideig marad a csirkemell a fűszeres keverékben.

Pácolás után forgasd a hússzeleteket lisztbe, és süsd oldalanként két-két percig. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a csirkemelleket, majd öntsd le a lecsóval. Tedd a sütőbe, és süsd össze 15 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések