A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illatos, zamatos házi citromszörp: így eláll tél végéig

Rekkenő nyári hőségben az illatos, zamatos citromszörp tökéletes üdítő, és akár most is elkészítheted az egész téli adagot is.
A citromszörp kivételesen finom, amit elkészíteni nem nagy kihívás. A szirup tökéletes limonádéba vagy ősszel és télen akár teába is. Ha odafigyelsz a tiszta környezetre, és kidunsztolod a szörpöt, biztosan eláll tél végéig. Nem kezelt, bio citromot használj az elkészítéséhez, mert a héjából is kerül bele.

Hozzávalók:

    6 db citrom
    1 l víz
    1 kg cukor

Elkészítés:

A citromokat áztasd langyos vízbe fél-egy órára, majd jól dörzsöld meg a mosogatószivacs dörzsis részével. Ezt követően a héjukat reszeld le. A vizet öntsd egy lábosba, kezdd melegíteni, közben fokozatosan rakd bele a cukrot, majd a citrom héját, és főzz sűrű szirupot. Hűtsd le, és keverd bele a citrom frissen facsart levét, így megmarad a C-vitamin tartalma.

Töltsd alaposan elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Tedd párnák, plédek közé, és a dunsztban hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések