Powered by Jasper Roberts - Blog

Sűrű, csokis meggylekvár: egyszerre édes és savanykás

Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.
A meggyből nem nehéz zamatos lekvárt készíteni. Ráadásul könnyen ízesíthető, ha csokit is keversz hozzá, nem fogsz csalódni. Amennyiben konyakkal is megbolondítod a lekvárt, a híres bonbonhoz hasonló ízvilágot kapsz. Érdemes befőzőcukrot használni, mert jóval kevesebb kell belőle.

Hozzávalók:

    2 kg magozott meggy
    1 kg befőzőcukor
    30 dkg étcsoki

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd sterilizáld. Ezt megteheted úgy, hogy kifőzöd, mint régen nagyanyáink. Ám sokkal egyszerűbb, ha mosogatógépbe vagy mikróba teszed. Semmiképpen ne töröld el az üvegeket, várd meg, míg konyharuhára terítve maguktól megszáradnak.

Válogasd ki az egészséges szemeket, majd mosd meg, és magozd ki. Rakd egy nagy lábosba, és kezdd főzni. Amikor 20-25 perc múlva a gyümölcs már elég pépes lesz, dobd hozzá a befőzőcukrot, és rotyogtasd még tíz percig. Végül keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, és azzal is főzd öt percig. Még forrón töltsd az üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre pár percre, majd csomagold plédek közé. Várd meg, míg egy-két nap alatt a lekvár kihűl, és tedd száraz, hűvös helyre.

0 Megjegyzések