A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós pizza liszt nélkül, sok zöldséggel: ezt nem kell dagasztani és keleszteni

A nagyon alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes pizza alapja a brokkoli. Pakold meg bátran a kedvenc feltéteddel!
Ha imádod a pizzát, és a fogyókúra alatt sem akarsz róla lemondani, készítsd egy kicsit másként! A karfiolhoz hasonlóan a szuperegészséges brokkoli is kiváló alap, és büntetlenül eheted. Ráadásul a pizzának csodás zöld színe lesz. A zöldségmasszát feldobhatod különféle fűszerekkel és parmezánnal. A tetejére bármit tehetsz.

Hozzávalók:

    1 fej brokkoli
    10 dkg sajt
    5 dkg parmezán sajt
    0.5 db avokádó
    1 db tojás
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál só
    1 teáskanál oregánó
    bors

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, rakd késes aprítógépbe, és aprítsd akkorára, mint a rizs, vagy reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Tedd egy tálba, és a mikróban süsd egy-két percig. Várd meg, míg kihűl, majd rakd át egy konyharuhára, és csavard ki belőle a nedvességet.

Add hozzá a tojást, a pépesített avokádót, az apróra reszelt parmezánt, és ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, majd keverd jól össze. Terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, formázhatsz belőle korongot is, és süsd nyolc percig. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd addig, amíg az ráolvad. Óvatosan szedd le a papírról, mert törékeny. A tetejére tehetsz még szószt, lilahagymát, kolbász, gombát vagy éppen sonkát, más zöldséget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések