A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkés lasagne sok sajttal: hétvégi maradékból is tökéletes

A paradicsomos lasagane mellett próbáld ki ezt a csábító, nagyon sajtos, szaftos, csirkés változatot!
A rakott tésztát ezerféleképpen elkészítheted. Ha csirke és sok sajt is kerül a lasagnelapokra, csak finom lehet a végeredmény. A húst érdemes feldobni fűszeres, tejszínes keverékkel, így nem kell attól tartanod, hogy száraz lesz a tészta.

Hozzávalók:

    40 dkg lasagne
    40 dkg csirkemell
    1 db vöröshagyma
    2 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    olaj

A besamelhez
    6 dl tej
    5 dkg vaj
    2 evőkanál liszt
    só
    bors
    szerecsendió

A tetejére
    15 dkg sajt
    petrezselyem

Elkészítés:

Ha nincs maradék sült csirke a hűtődben, a húst öblítsd le, vágd fel kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg benne a felaprított hagymát, majd dobd rá a húst, és pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, önts rá kevés vizet, és süsd meg. A sült csirkét öntsd le a tejszínnel, és rottyantsd össze.

A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, rakd hozzá a lisztet, és öntsd hozzá a tejet. Kevergetve főzd sűrűre, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Alulra önts kevés besamelmártást, majd rakj le egy réteg lasagnelapot, arra a csirke kerül, és folytasd tovább a rétegezést. A tetejére öntsd a besamelt, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések