Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Frissítő cukkinileves uborkával: jól behűtve a legfinomabb

Kánikulában a sűrű, krémes cukkinileves uborkával mixelve igazán üdítő, és könnyen elkészíthető.
A nyári zöldségkedvenceknek, az uborkának és a cukkininek is magas a víztartalma, és alig van bennük kalória. Diétásak, de nagyon finom levest készíthetsz belőlük. Sűrítheted tejföllel, tejszínnel vagy akár joghurttal. Készítsd el előre, hogy legyen ideje jól lehűlni!

Hozzávalók:

    1 db cukkini
    1 db kígyóuborka
    3 szál vöröshagyma
    2 dl joghurt
    1 db leveskocka
    1 ág bazsalikom
    1 ág rozmaring
    1 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál olaj
    só
    bors

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A cukkinit is szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 10 percig, majd amikor már puha a cukkini és az uborka, húzd le a tűzről.

Ízesítsd a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a joghurtot, és rottyantsd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálaláskor díszítsd zöldfűszerekkel, zöldségdarabokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések