Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós, színes, ízes savanyúság a nyár kedvenceiből: télire is elteheted

Ezzel a módszerrel egész évben friss marad a zamatos, házi készítésű vegyes savanyúság. 
Tele a kert finomabbnál finomabb zöldségekkel, így ideje télire is bespájzolni. A hozzávalókat válogasd össze tetszés szerint, a karfioltól az uborkán át a paprikáig mindent tehetsz bele. Sőt, cukkinivel, patisszonnal, különféle hagymákkal is gazdagíthatod. A fűszerezés is lehet változatos, de a kaporral, a babérlevéllel és a borssal mindig biztosra mehetsz.

Hozzávalók:

    2.5 kg uborka
    1.5 kg paprika
    0.5 kg almapaprika
    2 db sárgarépa
    2 db vöröshagyma
    1 fej fokhagyma
    1 csokor kapor
    só

A felöntőléhez
    3 l víz
    40 dkg cukor
    10 dkg só
    5 db babérlevél
    4 dl 10 százalékos ecet
    2 evőkanál egész bors
    1 evőkanál mustármag
    1 teáskanál borkősav

Elkészítés:

A hozzávalókat tisztítsd meg, mosd meg alaposan, és csepegtesd le. Ügyelj arra, hogy a savanyúságba kerülő zöldségek egészségesek legyenek. Az esetleges hibás részeket vágd ki. A nagyobb zöldségeket fel is darabolhatod, ízlésesen formázhatod.

A léhez a vizet öntsd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot, a sót, az ecetet. Forrald fel, közben többször kevergesd meg. Várd meg, míg kicsit hűl. Amikor már langyos, add hozzá a borkősavat. Szórd a fűszereket a zöldségekre, majd öntsd le a lével. Fedd le celofánnal, és csavard rá jól a kupakot. Mehetnek is az üvegek száraz, hűvös helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések