A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vaníliás, kakaós kevert süti szilvával: egyszerűbb, mint a piskóta

A vaníliás, kakaós süti tarka, mutatós, nem mellesleg isteni, és csak össze kell keverni a hozzávalókat. A tetejére potyogtass szilvát!
A kevert sütik egy kis kreativitással nagyon különlegesek is lehetnek. Ez a tarka tészta a legegyszerűbb hozzávalókból készül, könnyű, nem száraz, gyümölccsel felturbózva pedig még ellenállhatatlanabb. Ha szilvát teszel bele, nem fogod megbánni. Másnap pedig talán még finomabb.

Hozzávalók 16 szelethez:

    35 dkg liszt
    35 dkg cukor
    35 dkg szilva
    25 dkg vaj
    6 db tojás
    2 dl tej
    2 evőkanál kakaó
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    mandula

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, habosítsd jól a kétféle cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a tésztát, vedd ketté, és az egyik részéhez keverd hozzá a kakaót.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele előbb a kakaós tésztát, majd arra simítsd a vaníliás masszát. A tetejére rakd a kimagozott, elfelezett szilvákat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A vége felé szórd meg mandulával. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, a süti elkészült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések