A vaníliás, kakaós süti tarka, mutatós, nem mellesleg isteni, és csak össze kell keverni a hozzávalókat. A tetejére potyogtass szilvát!
A kevert sütik egy kis kreativitással nagyon különlegesek is lehetnek. Ez a tarka tészta a legegyszerűbb hozzávalókból készül, könnyű, nem száraz, gyümölccsel felturbózva pedig még ellenállhatatlanabb. Ha szilvát teszel bele, nem fogod megbánni. Másnap pedig talán még finomabb.
Hozzávalók 16 szelethez:
35 dkg liszt
35 dkg cukor
35 dkg szilva
25 dkg vaj
6 db tojás
2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
mandula
35 dkg cukor
35 dkg szilva
25 dkg vaj
6 db tojás
2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
mandula
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, habosítsd jól a kétféle cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a tésztát, vedd ketté, és az egyik részéhez keverd hozzá a kakaót.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele előbb a kakaós tésztát, majd arra simítsd a vaníliás masszát. A tetejére rakd a kimagozott, elfelezett szilvákat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A vége felé szórd meg mandulával. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, a süti elkészült.
0 Megjegyzések