A friss, zsenge cukkinit a legváltozatosabban elkészítheted. Töltve biztosan nagy kedvenc lesz.
Nem kell, hogy mindig húsos fogás kerüljön a tányérra! Ez a töltött cukkini nem csak a vegetáriánusoknak lesz nagy kedvence. Bármilyen zöldséget tehetsz bele, paprikával, gombával, zöldfűszerekkel megbolondítva ízekben gazdag főfogást kínálhatsz. Külön jó benne, hogy köret nélkül is laktató.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db cukkini
20 dkg gomba
15 dkg parmezán sajt
3 db közepes paradicsom
1 db paprika
1 bögre rizs
1 db vöröshagyma
só
bors
olaj
20 dkg gomba
15 dkg parmezán sajt
3 db közepes paradicsom
1 db paprika
1 bögre rizs
1 db vöröshagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A cukkiniket mosd meg, majd vágd ketté hosszában, esetleg keresztben három-négy darabra. A zöldség belsejét kanalazd ki, és tedd félre. A rizst főzd meg kevés sós vízben, majd csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a cukkini belsejét, a megtisztított gombát és a feldarabolt paprikát. Sózd, borsozd, és párold 10 percig, majd keverd össze a rizzsel.
A cukkiniket rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, töltsd meg a rizses, cukkinis keverékkel és a paradicsommal. Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ha a cukkini már majdnem puha, szórd meg a tölteléket parmezánnal. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.
A cukkiniket rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, töltsd meg a rizses, cukkinis keverékkel és a paradicsommal. Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ha a cukkini már majdnem puha, szórd meg a tölteléket parmezánnal. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések