Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres töltött cukkini sütőben sütve: ínycsiklandó diétás fogás

A friss, zsenge cukkinit a legváltozatosabban elkészítheted. Töltve biztosan nagy kedvenc lesz.
Nem kell, hogy mindig húsos fogás kerüljön a tányérra! Ez a töltött cukkini nem csak a vegetáriánusoknak lesz nagy kedvence. Bármilyen zöldséget tehetsz bele, paprikával, gombával, zöldfűszerekkel megbolondítva ízekben gazdag főfogást kínálhatsz. Külön jó benne, hogy köret nélkül is laktató.

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db cukkini
    20 dkg gomba
    15 dkg parmezán sajt
    3 db közepes paradicsom
    1 db paprika
    1 bögre rizs
    1 db vöröshagyma
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg, majd vágd ketté hosszában, esetleg keresztben három-négy darabra. A zöldség belsejét kanalazd ki, és tedd félre. A rizst főzd meg kevés sós vízben, majd csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a cukkini belsejét, a megtisztított gombát és a feldarabolt paprikát. Sózd, borsozd, és párold 10 percig, majd keverd össze a rizzsel.

A cukkiniket rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, töltsd meg a rizses, cukkinis keverékkel és a paradicsommal. Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ha a cukkini már majdnem puha, szórd meg a tölteléket parmezánnal. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések