A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb grillpácok, amiktől nemcsak omlós, de igazán finom lesz a hús

Egy jó páccal a legegyszerűbb húsokat is fenségessé teheted. Grillezéshez pont kapóra jönnek.
Mindegy, hogy csirke, sertés vagy marha, a húsok sokkal omlósabbak, zamatosabbak, karakteresebbek lesznek, és kevesebb eséllyel száradnak ki, ha sütés előtt bepácolod őket. Népszerűek az olívás, a mustáros, a joghurtos keverékek, amikhez jól illenek a különféle zöldfűszerek. Pácold benne a húsokat legalább két órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a keverékben. Oldalashoz, tarjához, nagyobb darab húsokhoz választhatsz száraz pácot is.

Hozzávalók:

Fokhagymás, zöldfűszeres pác
    0.5 dl extra szűz olívaolaj
    2 ág rozmaring
    2 ág kakukkfű
    2 teáskanál színes bors

Mézes-mustáros pác
    6 evőkanál méz
    3 evőkanál mustár
    3 evőkanál olívaolaj
    1 csokor petrezselyem
    1 gerezd fokhagyma

Száraz BBQ pác
    8 dkg barna cukor
    2 teáskanál fokhagymapor
    1 evőkanál pirospaprika
    1 evőkanál só
    1 teáskanál chili
    1 teáskanál cayenne bors

Elkészítés:

Fokhagymás, zöldfűszeres pác
Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a megmosott, lecsepegtetett zöldfűszereket és a borsot. Rakd egy műanyag tálba vagy nagyobb edénybe a húst, mindkét felét kend be a páccal, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Szárnyasokhoz, sertéshez is bátran használhatod. Tehetsz még hozzá más zöldfűszert, így bazsalikomot, petrezselymet vagy oregánót is. Sót ne dobj a pácba, csak közvetlenül sütés előtt szórd meg vele a húst, így nem fog kiszáradni.
Mézes-mustáros pác
Keverd össze a mézet, a mustárt, öntsd hozzá az olívaolajat, majd add hozzá az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Forgasd bele a húsokat, és hagyd a pácban néhány órán át. Ha lehet, magos mustárt használj. Kicsit édeskés, pont ezért ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert könnyen megég. Húsokhoz, halakhoz, sőt zöldségekhez is bátran választhatod.

Száraz BBQ-pác
Mérd a fűszereket egy tálba, és jól keverd össze. Az ujjaiddal alaposan dörzsöld be vele a leöblített, szárazra törölt húsokat. Sütés előtt pihentesd a húst három-négy órát. A száraz pác remek választás sertéshúsokra, csirkecombra vagy csirkeszárnyra. Ha maradna a fűszeres keverékből, száraz, hűvös helyen hónapokig eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések