Már az illata és a látványa is elkápráztat mindenkit, hát még az íze! A málnás-mascarponés piskótából a dupla adag is kevés.
A klasszikus piskótát is érdemes néha újragondolni. Ha a tésztába olaj és tej is kerül, biztosan nem lesz száraz. Továbbá a zamatos málna is javít az állagán, a mascarponés-tejszínes krémtől pedig extrává válik. Hétköznapra is elkészítheted, de bármilyen tortával felveheti a versenyt.
Hozzávalók:
20 dkg málna
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 db tojás
1 dl olaj
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A TETEJÉRE
25 dkg mascarpone
10 dkg málna
2 dl tejszín
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Öntsd hozzá részletekben a tejet és az olajat is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és forgasd a masszába. Egy kenyérformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és simítsd bele a massza háromnegyedét. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett málnát, majd öntsd rá óvatosan a maradék tésztát.
Told előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. Amikor szép aranybarna, magas, szúrj bele fogvájót vagy tűt. Ha üresen húzod ki, a piskóta elkészült.
A tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a mascarponét, a cukrot, majd egyengesd a piskóta tetejére, és díszítsd málnával.
0 Megjegyzések