Ez a brownie belül szinte krémes, hihetetlenül puha, a meggyel pedig a sok csoki tökéletes összhangban van.
A brownie is finomabb gyümölcsösen, meggyel feltétlenül próbáld ki. Bár az egyik legegyszerűbb süti, nem árt néhány dologra figyelni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokit használj. Nem fog kicsapódni a tojás, ha kicsit vársz, mielőtt a csokis masszába kevered. Fontos azt is eltalálni, hogy mikor vedd ki a sütőből.
Hozzávalók 16 szelethez:
30 dkg meggy
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg étcsoki
10 dkg liszt
3 db tojás
Elkészítés:
A vajat vágd kisebb darabokra, rakd egy tűzálló edénybe, tördeld hozzá a csokit, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Húzd félre, majd amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és részletekben adagold hozzá a lisztet is. Keverd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd szórd meg megmosott, kimagozott meggyel.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Ha a belseje ragacsos még egy kicsit, kiveheted a sütőből. Ne szeleteld melegen, feltétlenül várd meg, míg kihűl. Fokozhatod az élvezetet csokiöntettel és fagyival.
0 Megjegyzések