Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Friss, roppanós zöldbabsaláta sült csirkével

A csirkés zöldbabsaláta szuper diétás fogás, amit fogyókúra alatt is nyugodtan ehetsz.
Ha nem kívánsz nehéz ételeket, csak valami könnyű, de tartalmas ételre vágysz, a csirkés zöldbabsaláta kiváló választás lehet. Magas a fehérjetartalma, alig van benne szénhidrát, rostokban gazdag, és nagyon finom. Főleg olívás, fokhagymás öntettel, de akár joghurtos, zöldfűszeres mártogatóst is készíthetsz hozzá. 

Hozzávalók:

25 dkg zöldbab
2 db csirkemell
1 db avokádó
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
bors

AZ ÖNTETHEZ
5 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és sózd be. Hagyhatod egyben, de vághatod kisebb darabokra is. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a csirkét. Pirítsd meg kevés olajon, vagy grillen süsd meg. 

A zöldbabot alaposan mosd meg, dobd bő, lobogó vízbe, adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd körülbelül öt percig. Amikor roppanós, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A felkarikázott cukkinit is süsd pár percig serpenyőben vagy grillen. Az avokádót pucold meg, távolítsd el a magját, és a paprikával együtt vágd fel tetszés szerint, és a többi zöldséggel együtt dobd egy tálba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések