Ez mindig belefér az idődbe! A chilis-petrezselymes spagetti a világ egyik legjobb és leggyorsabb tésztája.
Ha szereted a pikáns ételeket, akkor a chilis-petrezselymes spagetti is a kedvenceid közé fog tartozni. A legjobb, ha a petrezselymet aprítógépben vágod össze. Meleg napokon érdemes előre elkészíteni, és a hűtőben pihentetni, majd hidegen tálalni. Ízes, friss fokhagymával a legfinomabb. A tetejére kerülő sajt akár többféle is lehet.
Hozzávalók 4 darabhoz:
20 dkg spagetti
10 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
chili
10 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
chili
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó vízbe, és dobj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, ez körülbelül nyolc-tíz perc. Szűrd le, majd csepegtesd le. Hagyj néhány kanál főzőlevet a szószhoz.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Süsd addig, amíg illatos lesz, és elkezd színesedni. Ekkor tedd hozzá az aprított petrezselymet, kevergetve dinszteld egy kicsit. Adj hozzá egy-két evőkanál főzőlevet, majd forgasd hozzá a tésztát. Ízesítsd chilivel, sóval, és kevergetve süsd egy-két percig. Szórd meg reszelt sajttal, és már tálalhatod is. Kicsit a sajtot rá is sütheted a spagettire.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Süsd addig, amíg illatos lesz, és elkezd színesedni. Ekkor tedd hozzá az aprított petrezselymet, kevergetve dinszteld egy kicsit. Adj hozzá egy-két evőkanál főzőlevet, majd forgasd hozzá a tésztát. Ízesítsd chilivel, sóval, és kevergetve süsd egy-két percig. Szórd meg reszelt sajttal, és már tálalhatod is. Kicsit a sajtot rá is sütheted a spagettire.
0 Megjegyzések