Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt nehogy kihagyd a szezonban! A paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán fenséges, és nem terheli meg a gyomrot.
A padlizsán szinte kínálja magát, hogy megtöltsük valami finomsággal. A fűszeres darált hús és a paradicsom jól mennek hozzá. Ha diétásabban szereted, darált csirkéből készítsd a tölteléket. Ha szaftosabban ennéd, a sertés vagy a marha is remek választás. Az oregánó, a bazsalikom és a rozmaring csodás ízt ad a húsnak.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
35 dkg darált hús
20 dkg sajt
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
só
bors
olaj
35 dkg darált hús
20 dkg sajt
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
só
bors
olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. A vöröshagymákat aprítsd fel, és forró olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd tedd hozzá a padlizsán belsejét, és párold 15 percig.
A padlizsánokat rendezd zsiradékkal kikent hőálló tálba, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Tedd rá a feldarabolt paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd amikor a padlizsán elkezd ráncosodni, a sajt piros, kiveheted a sütőből.
A padlizsánokat rendezd zsiradékkal kikent hőálló tálba, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Tedd rá a feldarabolt paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd amikor a padlizsán elkezd ráncosodni, a sajt piros, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések