A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán: könnyű, mégis laktató vacsora

Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt nehogy kihagyd a szezonban! A paradicsommal, darált hússal töltött padlizsán fenséges, és nem terheli meg a gyomrot.
A padlizsán szinte kínálja magát, hogy megtöltsük valami finomsággal. A fűszeres darált hús és a paradicsom jól mennek hozzá. Ha diétásabban szereted, darált csirkéből készítsd a tölteléket. Ha szaftosabban ennéd, a sertés vagy a marha is remek választás. Az oregánó, a bazsalikom és a rozmaring csodás ízt ad a húsnak.

Hozzávalók:

    2 db padlizsán
    35 dkg darált hús
    20 dkg sajt
    2 db paradicsom
    1 db vöröshagyma
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál rozmaring
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. A vöröshagymákat aprítsd fel, és forró olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd tedd hozzá a padlizsán belsejét, és párold 15 percig.

A padlizsánokat rendezd zsiradékkal kikent hőálló tálba, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Tedd rá a feldarabolt paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd amikor a padlizsán elkezd ráncosodni, a sajt piros, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések