A könnyű, kellemesen savanykás palacsinta ricottával és áfonyával kényeztető édesség, amit ráadásul gyorsan összedobhatsz.
Ez az álomfinom édesség átmenet a túrós kevert süti és a hagyományos palacsinta között. A ricotta remek alapanyag a konyhában, hisz semleges ízű, és még a túrónál is lágyabb. Gyorsan és egyszerűen mennyei palacsintatésztát keverhetsz belőle. Az áfonya ezúttal nem feltét, az is a masszába kerül. Érdemes sütés előtt legalább pár percig pihentetni a tésztát.
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
20 dkg áfonya
4 evőkanál liszt
0.5 dl tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
1 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
vaj a sütéshez
20 dkg áfonya
4 evőkanál liszt
0.5 dl tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
1 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
vaj a sütéshez
Elkészítés:
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a tejjel, a citrom reszelt héjával és a ricottával. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig az áfonyát.
Pár perc pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazd bele a masszát. A kanál hátával kicsit lapítsd el a tésztát, és süsd közepes lángon, oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva, vaníliás öntettel vagy juharsziruppal is kínálhatod.
Pár perc pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazd bele a masszát. A kanál hátával kicsit lapítsd el a tésztát, és süsd közepes lángon, oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva, vaníliás öntettel vagy juharsziruppal is kínálhatod.
0 Megjegyzések