A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pufi ricottás palacsinta áfonyával: ebbe csak kevés liszt kell

A könnyű, kellemesen savanykás palacsinta ricottával és áfonyával kényeztető édesség, amit ráadásul gyorsan összedobhatsz.
Ez az álomfinom édesség átmenet a túrós kevert süti és a hagyományos palacsinta között. A ricotta remek alapanyag a konyhában, hisz semleges ízű, és még a túrónál is lágyabb. Gyorsan és egyszerűen mennyei palacsintatésztát keverhetsz belőle. Az áfonya ezúttal nem feltét, az is a masszába kerül. Érdemes sütés előtt legalább pár percig pihentetni a tésztát.

Hozzávalók:

    25 dkg ricotta
    20 dkg áfonya
    4 evőkanál liszt
    0.5 dl tej
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 db citrom
    1 evőkanál cukor
    2 teáskanál sütőpor
    1 csipet só
    vaj a sütéshez

Elkészítés:

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a tejjel, a citrom reszelt héjával és a ricottával. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig az áfonyát.

Pár perc pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazd bele a masszát. A kanál hátával kicsit lapítsd el a tésztát, és süsd közepes lángon, oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva, vaníliás öntettel vagy juharsziruppal is kínálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések