Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hipergyors sajtos, cukkinis gofri: az egyik legfinomabb sós lepény

Az édes, gyümölcsös gofri méltó vetélytársa lehet a sajtos, cukkinis változat.
Bár a gofrit a legtöbben reggelire készítik, tízóraira és vendégvárónak is tökéletes. Sajttal és cukkinivel még jobb lesz az állaga és az íze. Ez a gofri szendvicsalapnak is kiváló, hisz jól megpakolhatod felvágottakkal, zöldségekkel. Tejfölös, fokhagymás mártogatóssal még vonzóbb.

Hozzávalók:

    15 dkg liszt
    10 dkg sajt
    1 db cukkini
    1 db tojás
    2 dl tej
    5 evőkanál olaj
    só
    bors

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le, és sózd be. Pihentesd 15 percig, majd jól nyomkodd ki a levét. A tojást válaszd ketté, és a sárgáját rakd egy tálba, add hozzá a lisztet, a tejet, az olajat, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, és dolgozd simára a tésztát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és a reszelt cukkinivel felváltva forgasd a masszába.

A gofrisütőt kend ki zsiradékkal, és merőkanállal tölts a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki. Süsd meg a gofrikat szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések