Az édes, gyümölcsös gofri méltó vetélytársa lehet a sajtos, cukkinis változat.
Bár a gofrit a legtöbben reggelire készítik, tízóraira és vendégvárónak is tökéletes. Sajttal és cukkinivel még jobb lesz az állaga és az íze. Ez a gofri szendvicsalapnak is kiváló, hisz jól megpakolhatod felvágottakkal, zöldségekkel. Tejfölös, fokhagymás mártogatóssal még vonzóbb.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg sajt
1 db cukkini
1 db tojás
2 dl tej
5 evőkanál olaj
só
bors
10 dkg sajt
1 db cukkini
1 db tojás
2 dl tej
5 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, és sózd be. Pihentesd 15 percig, majd jól nyomkodd ki a levét. A tojást válaszd ketté, és a sárgáját rakd egy tálba, add hozzá a lisztet, a tejet, az olajat, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, és dolgozd simára a tésztát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és a reszelt cukkinivel felváltva forgasd a masszába.
A gofrisütőt kend ki zsiradékkal, és merőkanállal tölts a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki. Süsd meg a gofrikat szép pirosra.
A gofrisütőt kend ki zsiradékkal, és merőkanállal tölts a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki. Süsd meg a gofrikat szép pirosra.
0 Megjegyzések