A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyömbéres, vaníliás körtebefőtt: így nem barnul meg a gyümölcs

Spájzold be a zamatos körtét is! A legegyszerűbb, ha fűszeres befőttet készítesz belőle!
Nemcsak finom, hanem csodás látvány is az aranysárga, roppanós körtebefőtt. Az eltevése nem okozhat problémát. A sima kompótot érdemes feldobni izgalmas fűszerekkel, a körtéhez jól illik a gyömbér, a fahéj és a vanília is. Száraz, hűvös helyen sokáig eláll.

Hozzávalók:

    4 kg körte
    50 dkg cukor
    1 db citrom
    1 rúd fahéj
    1 cm gyömbér
    1 rúd vanília

Elkészítés:

Az érett, egészséges gyümölcsöket mosd meg, pucold meg, távolítsd el a magházat, és vágd fel tetszés szerint. Felezheted, harmadolhatod, kockázhatod is, majd rakd a gyümölcsöt rögtön citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Tégy fel két liter vizet főni, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a reszelt gyömbért és a vaníliát. Forrald össze, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik.

Rendezd a körtét a megtisztított, csírátlanított üvegekbe, majd öntsd rá a fűszeres levet. Zárd le jól, és rakd a befőtteket egy nagyobb edény vagy tepsi aljára. Töltsd meg háromnegyedig vízzel, és kezdd forralni. Kis lángon főzd 25-30 percig, majd zárd el a lángot. A befőtteket hagyd a vízben kihűlni, utána rakd a kamrapolcra. Felbontás után feltétlenül tedd a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések